Plymouth

8 juni 2022 at 18:24

Hello Plymuiden, we are back! Zoals Frans ooit in de longroom zei: “mothers hide your daughters, daughters hide your mothers”. De Zeven kwam nu niet voor 6 weken genieten, en helaas maar voor 3 dagen, maar we hebben het weer geprobeerd! In ieder geval een bezoekje aan de bioscoop (Top Gun 2, yeah!), een fietstocht langs de zuidkust langs een rivier die droogvalt bij hoogwater en een heerlijk klein lunchrestaurantje en typische Engelse bebouwing. Tenslotte een heerlijk etentje bij KuKu (sushi, anyone?).
Na een korte stop bij de China Fleet club (aanrader, spa+zwembad, golfbaan om een balletje te slaan en hapje te eten), maandags afgereisd naar Exeter. Daar zou een onderdeel klaar liggen voor aan boord. Kleine misrekening: Bank Holiday is er niks open. Een hotel voor ontbijt, 6 uur rondrijden van postkantoor naar postkantoor verder, geen onderdeel!

Op zee gingen we van het vaste stramien af. Geen casex, adex: Deze week is daar geen tijd voor. Nee we gaan richting het noorden! Tijd voor passages van de Minches, Faroer IJlanden en een ‘fjordentocht’ nabij IJsland. Oftewel: een hoge SOA en mooie plaatjes schieten! Oh en laten we de verplicht 830, 830, 830 niet vergeten! En een state 1 oefening om het af te maken, AGAIN!

Next stop, Reyjavik!