Hamburg

21 mei 2022 at 17:09

Donderdags kwamen wij al aan in Hamburg. Omdat we een enorme logistieke operatie moesten uitvoeren, grapje toch, moesten we al op donderdag afmeren, zodat we vrijdag in Hamburg op een ceremoniële steiger zonder laadcapaciteiten konden liggen. Voor een haven bedoeld als midterm/herbevoorradingspunt, was dit vooral R&R. Op donderdag kwamen we laat aan in Hamburg, en voorafgaand aan het laden konden we nog even naar bed. Rond 20.00 werden we gewekt: “we zijn er bijna! Iedereen naar buiten, we zien de vrachtwagen al en de ijsjes ontdooien!”. Kortom, 3 uur later konden we beginnen met tillen. Rond 0200 waren we klaar, en konden we naar bed!

Vrijdagochtend met de trein naar huis. Althans, tegen de tijd dat ik op het station was bleek dat alle treinen minstens 3 uur vertraging hadden opgelopen en dat het nog wel eens laat kon worden. Ach ja.
Uiteindelijk rond middernacht thuis. Yes! Even thuis ontspannen met moeders de vrouw en kinders. Zaterdag naar de dierentuin voor de thuisfrontdag. Daarna zondag nog even ontspannen, naar het park en daarna rond 5u alweer naar de boot. Nog 2 maanden!

Foto credits aan ZPRV

Op zee weer verder met het SNMG1 entertainment. Op weg naar Lissabon, en deze week volgenden mooie activiteiten als glock schieten voor het boardingteam (ik ben nog altijd in staat raak te schieten!), FST schieten, midterm viering (we zijn halverwege, dus die balk moet doormidden!) en daarna een multithreat-oefening. Hierbij mocht ik de BWC een beetje helpen organiseren, dus het ging ook spontaan beter. Was het omdat ik zelf niet meedeed, of omdat ik in de organisatie zat?
Daarna gingen we oefenen met F15s of F18s uit de middelandse zee. Een Amerikaanse carrier zou een stel vliegtuigen lanceren. Helaas: we waren te ver uit de spaanse kust, en de kisten hadden te weinig brandstof. Ergo: geen vliegtuigen en het werd een gesimuleerde ADEX!

Next stop: Lissabon