Swinoesji – Poznan

13 mei 2022 at 12:41

Swinoesji. Of Swinemunde. Dit Poolse haventje op de grens met Duitsland, wordt ook wel Benidorm aan de Oostzee genoemd. Kortom: een haven om te ontvluchten. Derhalve in de auto met 4 mannen, op zoek naar de studentenstad Poznan. Frans was jarig, en ik had geen behoefte om te blijven plakken. Ergo: in de auto!
Het bezoek aan Poznan laat zich het beste omschrijven door: eten, drank, stepjes, lokale cultuur en hard autorijden. Met onze aankomst in Poznan rond middernacht, konden we net op tijd Frans feliciteren en daarna op naar een dansclub. De havana-salsa-bar, waarvan ik de naam nu al vergeten ben, was een prima plek voor een cocktail en een dansje. Daags erna de lokale cultuur verkend en daarna via een sigarenbar, heerlijk gegeten en wederom een dansje gedaan. Zondags via een lokaal paleis met tuin terug naar Swinoescjie.

Op zee was het weinig verassend: We hebben ons via Kopenhagen verplaatst naar de multex range voor een State 1 oefening, again. Gevolgd door BOZ (F76 én vaste lasten) in de Duitse Bocht, again. Een casex C9, een Adex en vliegoperaties voor de kust van Hamburg. We namen afscheid van onze NH90. Vanwege een kist-wissel op vliegveld De Kooy (in Nederland) en een concentratie van ondersteuning op de DMAN, kon ZPRV al het vliegend geweld overgeven aan de DMAN.