Riga

28 april 2022 at 15:53

Wat heb ik in Riga gedaan? Het is een week geleden en ik kan het mij nu al niet herinneren. Riga was vooral nat (regen, regen, regen) en een stad met identiteitscrisis. Op de wigwap tussen het sovjet-tijdperk en de oude gebouwen, en de moderne gebouwen en de wens om dit tijdperk los te laten.
Vrijdags de wacht, dus de hele dag binnen. De dag begon met aanloop Riga (gat in de dijk), diverse meetings aan boord (Sync Meetings zijn helemaal hot om te vergaderen en meten ook bier te drinken. De wacht, dus dat ging niet), bezoek van de NLse ambassadeur en een pluimage aan officieren van de ‘Defense Academy’. Daarna nog wat afmeerborrels en een rustige avond!
Zaterdags rondrit op een stepje. De steps van Bolt zijn helemaal hip. Gaan 25km/h en je kunt zo lang rondscheuren als je wilt (tot de batterij op is, en je betaalt 25ct/min). Rondje Riga langs de toeristische hoogtepunten dus.
’s Avonds uit eten met Gijs (Loooong Island Nicetea) en een club officieren. COM-SNMG nog bedankt voor de gezelligheid met de shotjes Tequila… Fijn!
Geëindigd in een discotheek met live muziek. Met Jelle ‘samen’ op de step vol gas terug naar de boot, en zondag uitslapen.
Zondags maar weer de stad in. Extra hoogtepunten, KGB museum, Kerkjes, museumplein, winkeltjes en puzzels voor de kinderen gekocht.
Oh en naar de film. Viking Revenge oid. De titel was net zo slecht als de film. Hack&Slash met een sausje ‘viking-drama en hallucinaties’.

Dan maar terug naar zee voor 5 dagen rondscheuren. CASEX (met een échte onderzeeboot dit keer), ADEX (met echte vliegtuigen) en een RAS. Het weekprogramma onderscheidt zich niet van de week ervoor. Weinig spannends dus. Althans, we moeten ons inmiddels voor gaan bereiden op de grootste herbevoorrading die de Koninklijke Marine ooit heeft gezien (Dank Frans). De Logistieke Maffia is er al helemaal van in de ban. 40 pallets met voeding, drank, reserveonderdelen, etc. Geen idee wat we allemaal moeten gaan laden. Het lijkt gister nog dat ik allerlei vis en voeding geladen heb. En aan de stapel chips achterin het schip zijn we er nog niet doorheen.
Maar goed, nog 3 weken tot hamburg, dus er worden allerlei tabletops (duur woord voor vergadering) gehouden hoe we dit moeten managen. Voorspelling: wij staan de sjouwen en de OGHLD staat op de kade te strepen…

Op naar Stockholm!