Tallinn!

21 april 2022 at 14:47

Na een paar dagen varen in de Baltic was het alweer tijd voor een haven. En nu met hoog bezoek: Maike en de kinderen stapten in Amsterdam in het vliegtuig, en vlogen naar Tallinn! Voor ZijvanVijf en HijvanDrie een behoorlijk avontuur. Om het gemakkelijker te maken kwam Milou, schoonzus, mee. Oppas/vakantie zogezegd. Lekker makkelijk voor Maike, en vertrouwt voor de kinderen.
Rond 4 uur ’s middags troffen we elkaar, en daarna hebben we in een paar dagen tijd de stad bekeken, gespeeld in speeltuinen, Dierentuin bezocht (met Olifanten en IJsberen) en roze taart gegeten! HijvanDrie was ook jarig, dus dat meteen gevierd!
Daarna op het vliegtuig terug. Vliegtickets waren kwijt, inchecken mislukt, stress en paniek. Volgende keer de vrouw zelf laten boeken dus!

ZPRV ging daarna weer naar zee. Open zee eerst een AASYWEX uitgevoerd. Een wat? Ja dat hadden wij ook. Anti-Asymetric Warfare Exercise. Er zou een ‘low slow flyer’ komen, maar die hebben we niet gezien. Wel een oude albatros, maar die bleef hoog en hard. Daarna nog een Casex, een SIM-ADEX, een GUNEX (voor klein kaliber en goalkeeper). En tot slot een parade Commandant.
Die parade Commandant was er helaas eentje voor mijzelf als Divisiechef. Als lijnmanager van de Operationele Dienst Verbindingen (ODVB) ben ik verantwoordelijk voor alle personeelszaken. En als iemand dan een ‘boefje’ is en een bakkie trekt (een rapportje), betekend dat voor de lijnmanager het voeren van voorparade (de ‘verhoren’ of getuigenisverklaringen), het uitzoeken van strafmaat, en voordragen bij de varende rechter: de Commandant. Wie zich aan boord niet gedraagt, moet dat bij de Commandant dus gaan uitleggen.

Next stop, Riga.