Tromso (1)

2 april 2022 at 22:50

Aangekomen in Krokovelshavn (ook wel Krokodillentown). Ja dat is de bijnaam voor deze schattige steiger. We liggen een 45minuten uit Tromso, verstopt op een industriehaven. De Smart-ELR heeft een nieuwe koppeling nodig en daarvoor liggen we in Tromso. Nou ja ‘tromso’. De CCO’s lopen aan boord de wacht. Het verband vaart door, dus operationele netwerken en chats blijven bemand. We lopen een soort ‘dubbeldienst’ in de centrale en als reewacht. Weinig gezien van Tromso. Wel mooie foto gemaakt. Tis koud, het sneeuwt, en het wachthutje op het helidek (lees: de partytent) heeft geprobeerd weg te waaien. Het wachtsvolk maar teruggetrokken naar de sectiepost achter.

Drie dagen later weer naar buiten: alles gerepareerd en het nieuwe onderdeel zit erin. Kortom: terug aan het werk. Dynamic Alignment (kijkt de Smart-elr wel naar voren?) en daarna door met casex, casex, casex! Miniwars 2 uitgevoerd en een kandidaat afgevlogen. Soms zit het onderwater mee, soms wordt je upslope gedetecteerd en ga je naar huis!

Tenslotte nog wat presentaties bijgewoond. ZPRV vormde voor enkele weken de thuisbasis van enkele Adelborsten voor de Technische Dienst. Om aan te tonen wat ze geleerd hebben in enkele weken tijd, mochten/moesten ze een presentatie geven over een technisch onderwerp. Van voortstuwing, NBCD of raketverdediging: Allerlei onderwerpen kwamen aan bod!

Next stop, Tromso! (en dan nu in het centrum graag…)