Verlof 2010 en nieuw studiejaar

21 augustus 2010 at 15:41

n Wow! Met grote letters WOW.
nHet is ongelooflijk hoeveel je kunt zien, beleven, ervaren in slechts 4 weken tijd, en dan toch nog steeds uitrusten en opladen voor een nieuw studiejaar.
nNa een week 4Daagse, een week New York en een week Rome, direct weer door naar het KIM voor het start van mijn 2e jaar, waarin ik als TJ tussen het OJ en JJ zweef, hopelijk mijn propedeuse haal en waarschijnlijk veel plezier ga beleven!
nEn zelfs nu al plannen voor een mogelijke wintersportvakantie, ideeën voor avondjes uit, diner plannen, recepties en al dat soort activiteiten. Allemaal heel vervelend ;-).
n
nOver Rome:
nEen week lang genieten van een eeuwenoude stad, vol cultuur, toerisme, gezelligheid maar ook authenticiteit en geloof dienen niet vergeten te worden. Hoogtepunten als Castel Sant’Angelo, Vaticaan, Pantheon, Scalinata Della Trinità de Spagna, maar ook katholieke catacomben nabij Rome, Trastevere, Piazza Navona en zo kan ik nog wel even doorgaan. Toch bezochten we ook minder toeristische dingen, zoals een park hier en daar, waar we konden genieten van een broodje en een pilsje, in de heerlijk warme zon. Toch was bovenal het gezelschap waarin ik verkeerde, 2 van mijn beste vrienden, hetgeen wat de vakantie zo super maakte. Wat is er mooier dan een prachtige ervaring als deze, met je naasten te kunnen delen?
nOh en laten we niet vergeten dat we ook gewoon even weekje voor onszelf hadden? Van god los. Hoewel dat in het katholieke Rome bijna onmogelijk is natuurlijk ;-). Ieder geval de vrijheid van beweging, bijpraten na een lang jaar en vooruitblikken naar de toekomst.
n
nOver het nieuwe studiejaar:
nZondagse landing op Weeze Airport (Dusseldorf) om 1930, en daarna doorgevlogen naar Den Helder (met de auto weliswaar), om daar rond 2345 te arriveren. Na het uitlaten van het wasgoed en drumstel, kon mijn vader weer huiswaarts vertrekken om rond 0200 thuis te gaan inliggen. Dank voor de rit pa!
nEn ’s maandags startte de voorbereiding voor het inrouleren van de nieuwe jongstejaars (ong 135 man) met een slordige 450 formulieren. Dinsdags kwamen ze daadwerkelijk en kon na een 4tal uren formulieren uitdelen, innemen en vragen beantwoorden het verwerken van de formulieren beginnen.
nDe jongstejaars begonnen met militaire infex (infantery exercise) en het dragen van militaire kleding. Welkom jongens, succes met de komende weken op Texel! Oh en nog een persoonlijke tip: niet teveel afstompen. Uit! ;-).
n
nNu weekend en druk bezig foto’s van Rome en New York uit te sorteren. Daarna fotoboek maken van beide vakanties.
nVeel plezier met feesten en studeren aan allen!
n
nJesper. n