Hehe, een update…

9 oktober 2010 at 14:45

n Zozo.
nEr zijn ondertussen al enkele weken, zo niet maanden voorbij gegaan zonder update. Dat heeft, al lijkt het direct een smoes, een goede reden. Want de afgelopen tijd was super, en dan echt superdruk.
n
nNa de vakantie en de eerste week begonnen met het inrouleren van de jongstejaars. Samen met de sectretaris en zijn toegevoegd ;), druk begonnen alles te verwerken. Onderwijl startte ook de nieuwe periode met de vakken Management en Organisatie 1, Rechtswetenschappen 1 (college’s van mijn mentor) en Militair Leiderschap en Ethiek.
n
nDaarnaast nasleep van de IRD (Inrouleer Dagen), die onder leiding van de Voorzitter Korps Introductie Commissie (VKIC) en zijn Toegevoegd Voorzitter voor de IRD de nieuwe adspirant jongstejaars hun plek op het KIM wees en hen van spijkerbroek (burger) naar militair vormde. Of althans, poging tot.
nNa 5 dagen namen (volgens planning) de sergeanten en sergeant-majoors van PMMV de adspiranten over, en konden zij na 2 dagen richting Texel vertrekken.
n
nNa Texel, waar ik vorig jaar rondstruinde, kwamen zij terug naar het KIM al militair, klaar om Adelborst te worden. Met een trotse A, daar zorgden de VKIC en zijn toegevoegds (nu de TVKIC) wel voor.
nSamen met de Senaat vormden zij de baroes (nieuwelingen) tot jongstejaars.
nDie KI had een meer volwassen karakter dit jaar, met meer focus op vorming.
n
nAls deel van de Senaat hebben wij ons goed bemoeit met de KI, en ik geloof dat deze ook geslaagd is! Ieder geval weer een jongstejaar om een beetje trots op te zijn.
nDaags na de KI hadden wij de verbroederingswedstrijden waar de Charlie-compagnie uiteraard won! Niet voor niets zit het grootste gedeelte van de Senaat en CSB daar ;-). Vervolgens een druk weekje gehad:
n
nMaandags: opwerken en college, maar bovenal ’s avonds een bezoek aan, en diner bij de IGK (Inspecteur Generaal der Krijgsmacht). Oftewel: vereerd dat we daar aanwezig mochten zijn. Vantevoren nog een uurtje of 1,5 in de file gestaan, dus in plaats van 1900 uur waren wij daar pas om 1930. Want we hadden wel enigzins rekening gehouden met file’s, maar zo erg hadden wij niet ingepland ;-). Het diner was super, met enkele mooie marine tradities (het luiden van de 1e/2e gong voor het eten o.a.). Deze stammen nog uit de tijd dat Prins Bernhard de IGK was. Hij heeft deze functie in 1945 opgestart en gewaarborgd. Website van de IGK.
n
nDinsdag: Prinsjesdag 2010. Aangetreden staan op het Binnenhof, met de deur van de Ridderzaal visueel, ere-plaats voor het Korps Adelborsten. Dus ook onze Koningin, Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Maxima voorbij zien komen. In ieder geval een mooie ceremonie overall.
n
nWoensdag:
n’s Woensdags zijn wij afgereisd naar Amsterdam. Daar was (naar wij vernomen hadden) een stukje van de jas van Van Speijk ter veiling gebracht. Omdat Van Speijk tot de tradities van het KIM en de KM behoort, wilde wij dit stukje jas naar Den Helder brengen. Met vereende krachten en hulp van het marinemuseum, probeerden wij dit stukje te kopen. Helaas werd het gekocht door een ondernemer van het bedrijf Van Speijk Yachts. Parool over de Veiling.
n
nEn ’s avonds een andere ceremonie; inauguratie van de baroes als jongstejaar Adelborst. "Met het overhandigen van deze Ponjaard, en een klap van deze hamer, ‘BAM’, inaugureer ik u als Adelborst. Gefeliciteerd". Gelukkig was ik slechts verantwoordelijk voor het aangeven van de ponjaards, en hoefde ik niet alle joja’s toe te spreken.
n
nDonderdag:
nVooroefenen voor de installatie maar ’s ochtends nog college’s. (saai en saai :P, deze infex had ik al wel in de tas sinds het oefenen voor Prinsjesdag.)
n
nVrijdag: Installatie van de Baroes, die nu officieel als Adelborsten geinstalleerd werden bij Ministerieel Besluit. Aangetreden op het plein voor het Marinemuseum, mocht het Vaandel intreden en konden alle namen van de jongstejaars worden voorgelezen.
nDaarna nog even een receptie en mochten de jongstejaars op naar huis in baadje.
n
nDe weken daarop was druk met studie en het opwerken naar de tentamens, die komende weken voor de boeg liggen.
nDaarnaast ligt ook het Winterbal voor de deur (eind oktober), het Admiraal en Generaalsdiner (begin december) en de plannen voor het Winterverlof worden ook al gesmeed.
n
nHoe we dit gaan overleven? Blik op volle zee en doorstompen!
nAye ready aye!
nJesper. n